Romige spinazie-aardappelschotel met kaas simpel én erg lekker

2013-02-23
  • Porties: 1
  • Bereidingstijd: 45m
Average Member Rating

chhiwat chhiwat chhiwat chhiwat chhiwat (3.3 / 5)

3.3 5 3
Rate this recipe

1 2 3 4 5

3 People rated this recipe

Gerelateerde recepten:
  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend
Recipe right adv area

Een ovenschotel is vooral deze tijd van het jaar heerlijk. Zo ook deze romige spinazie-aardappelschotel met kaas. Simpel én erg lekker. Het fijne aan een ovenschotel is ook dat je het gemakkelijk kunt voorbereiden zodat je hem de avond zelf alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Ideaal!

Ingrediënten

  • - 1.5 kg aardappelen
  • - 1kg spinazie ( diepvries of verse naar keuze)
  • - 1 fijngehakt uitje
  • - 1 teentjes fijngehakt knoflook
  • - fijngehakte koriander
  • - flinke scheut olijfolie
  • - peper
  • - zout
  • - tikje gemberpoeder
  • - tikje komijnpoeder
  • - geraspte kaas
  • - melk
  • - nootmuskaat
  • - 100 ml room

Method

Step 1

Verhit wat olijfolie in een pan. Smoor hierin de spinazie, ui, knoflook en koriander. Breng op smaak met gemberpoeder, komijnpoeder, zout en peper. Dit alles smoor je samen tot al het vocht is opgedampt, je doet dit daarna in een vergiet zodat echt al het vocht weg is.

Step 2

Daarna neem je 1,5 kg aardappelen die je allemaal schilt. Van 500 gr maak je dunne schijven ( ik doe dit met een komkommersnijder) en van de overige 1 kg maak je puree ( doe hierbij wat boter en maak het smeuïg met melk, kruiden met peper, zout en nootmuskaat)

Step 3

Je vet een ovenschaal in met boter en legt hierin de aardappelschijven deze overgiet je met 100 ml room met daarin een snufje zout en peper.

Hierop doe je de spinazie en daarop de puree. Afwerken met klontjes boter.

Step 4

In de oven op 230 graden gedurende 35 min bakken.

Step 5

Daarna doe je er geraspte kaas op en laat je het nog eens 15 verder bakken tot de kaas gesmolten en goudbruin ziet.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bottem adv area
Menu